Overslaan naar content

Docent taal (0,6-1,0 FTE)

Op locatie
 • Ede
€ 3.091 - € 5.937 per maand

Functieomschrijving

Ben jij de Opleidingsdocent (Nederlandse) Taal die studenten durft uit te dagen in hun ontwikkeling tot leraar basisonderwijs? Motiveer jij studenten om vakkennis, vakbekwaamheid en professionele identiteit te verbinden met de complexe praktijk? Solliciteer dan snel!

Wat ga je doen?

Als opleidingsdocent werk je samen met collega’s aan het uitvoeren van onderwijstaken binnen voltijd-, deeltijd en associate degree onderwijs. Je leidt studenten op tot professionals voor het basisonderwijs en je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verzorgen van onderwijs. Hierbij kan je denken aan hoor- en werkcolleges, vaardigheidstrainingen en leergroepen.

Het ontwikkelen van toetsen en beoordelen van de door de studenten behaalde resultaten behoren eveneens tot je taak.

Daarnaast ben je in de rol van studieloopbaanbegeleider actief in het coachen en begeleiden van studenten bij hun studievoortgang. Afhankelijk van ervaring en interesse kunnen ook andere taken bij je worden neergelegd. Inzet op het gebied van digitale geletterdheid behoort tot de mogelijkheden.

Kortom, we zoeken een collega voor een veelzijdige functie waarin je een belangrijke rol speelt voor studenten.Over het team

De opleiding Educatie verzorgt de Bachelor Leraar Basisonderwijs in voltijd, deeltijd, zij-instroom, de Praktijkpabo, de Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional en is daarnaast actief in de Masters Educational Leadership en Leren en Innoveren. Bij de opleiding Educatie zijn ongeveer 65 medewerkers werkzaam in blokteams. Hierin werken mensen vanuit hun eigen vak (rekenen, taal, muziek, natuur, techniek, onderwijskunde) en leveren zij een bedrage aan het geheel van het onderwijs. Het team werkt nauw samen en met elkaar zetten zij de schouders eronder om studenten op te leiden tot leraren en pedagogische professionals die impact hebben.

Vereisten

Jij hebt liefde voor de Nederlandse taal en voelt je thuis in het dynamische vak van opleidingsdocent.

Je voldoet aan de volgende kwalificaties:

 • Je bent in het bezit van of studerend voor de universitaire master Nederlands of Taalwetenschappen;
 • Je hebt ervaring in het primair onderwijs;
 • Je hebt affiniteit met coaching en/of begeleiding;
 • Je staat stevig in je schoenen en weet moeiteloos verbinding te maken met studenten, collega's en partners in het werkveld;
 • Je kunt met enthousiasme in een team samenwerken en goed omgaan met pieken in werkdruk;
 • Je draagt vanuit je christelijke identiteit op een positieve manier bij aan de missie en visie van onze hogeschool.


Wat bieden wij?

De CHE is een organisatie waar je je volop kunt ontwikkelen en wisselende rollen kunt vervullen. Daarvoor krijg je, wanneer nodig, van ons passende scholing want docentschap is een vak apart!

Verder heeft de CHE goede arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een vakantietoeslag van 8%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3 %;
 • Jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • Ruim 10 weken verlof op fulltime basis;
 • Goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Inschaling vindt plaats in schaal 11 van de cao hbo (min. € 4.234,28 tot max €5.936,77 bruto per maand op fulltime basis).

Als medewerker binnen de Christelijke Hogeschool kom je terecht in een kwalitatief sterke organisatie, die met haar onderwijs landelijk structureel hoog scoort.


Heb je interesse?

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer via de button 'Solliciteren' en upload je CV en motivatiebrief. Voor meer informatie kun je terecht bij Harm van de Berg (Leidinggevende opleiding Educatie) via hvdberg@che.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Kitty van Silfhout (HR-adviseur) via kvsilfhout@che.nl. 


Geïnspireerd door haar christelijke identiteit, hanteert de CHE een gelijke kansenbeleid en zet zich in voor diversiteit binnen de hogeschool. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, ongeacht nationaliteit, culturele achtergrond, geaardheid of beperking zijn van harte welkom om te solliciteren.

Op locatie
 • Ede
€ 3.091 - € 5.937 per maand

of

Op locatie
 • Ede
€ 3.091 - € 5.937 per maand