Overslaan naar content

Opleidingsdocent Onderwijskunde - Pedagogiek - Jonge kind-specialist (0,6 - 1,0 FTE)

Op locatie
 • Ede
€ 3.091 - € 5.937 per maand

Functieomschrijving

Jonge kinderen leren door te doen, door te handelen, door te spelen.

Maar hoe stimuleer je dat in onderwijs, zorg en opvang? Hoe organiseer je de leer- en ontwikkelomgeving zo dat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen? Wat vraagt dit alles aan pedagogische en didactische kennis en vaardigheden?

Heb jij antwoord op de bovenstaande vragen en kun je dit goed overbrengen? solliciteer dan snel!


Wat ga je doen?

Als opleidingsdocent ben je breed inzetbaar in het onderwijs aan studenten Bachelor Leraar Basisonderwijs en bij de deeltijdopleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional (PEP). Je focus ligt op het Jonge Kind (4-7jaar). Als docent bij PEP maak je deel uit van een CHE-opleiding die opgezet is vanuit de Bachelor Social Work en Bachelor Educatie, waarbij je studenten opleidt tot het werken als pedagogisch coach, begeleider in de vroeg- en voorschoolse educatie, pedagogisch beleidsmedewerker, leraarondersteuner in het onderwijs, medewerker integraal kindcentrum of gespecialiseerd begeleider in het domein: Social Work (Jeugdzorg en/of Gehandicaptenzorg).


Jouw praktijkgerichte kennis en ervaring op het gebied van pedagogisch didactisch handelen en de ontwikkeling van jonge kinderen draagt ertoe bij dat onze studenten aan het einde van hun opleiding klaar zijn om bewust bekwaam het werkveld te betreden.
Je zult worden ingezet om onderwijs te verzorgen aan groepen studenten en bent actief betrokken bij het begeleiden van studenten in hun praktijkopdrachten.
Er zijn verschillende leerlijnen in het curriculum: van gespreksvaardigheden tot ontwikkelingspsychologie, van spelontwikkeling, vaardig zijn in observeren en duiden van ontwikkeling tot didactisch methodisch werken. Je draagt met je kennis en vaardigheden bij aan het vormen van de visie van de startbekwame professional in het werken met jonge kinderen en hun ouders.

Het coachen van studenten in hun studieloopbaan en verdere professionele ontwikkeling maakt onderdeel uit van de functie.
Naast het verzorgen van onderwijs toets je de leerresultaten van studenten. Vanuit je expertise lever je in samenwerking met collega docenten een actieve bijdrage aan de continue (door)ontwikkeling van het curriculum van de opleidingen.

Deze vacature is eventueel te combineren met andere vacatures die binnenkort uitgezet worden. Waaronder: Docent Taal, Rekenen/Wiskunde, Digitale Geletterdheid, Drama en het begeleiden van innovatieonderzoek.


Over het team

De opleiding Educatie verzorgt de Bachelor Leraar Basisonderwijs in voltijd, deeltijd, zij-instroom en de praktijkpabo, de Associate Degree Pedagogisch Educatief Professional en is daarnaast actief in de Masters Educational Leaderschip en Leren en Innoveren. Bij de opleiding Educatie zijn ongeveer 65 medewerkers werkzaam in blokteams. Hierbij werken mensen vanuit hun eigen vak (rekenen, taal, muziek, natuur, techniek, onderwijskunde) en leveren zij een bedrage aan het geheel van het onderwijs. Het team werkt nauw samen en met elkaar zetten zij de schouders eronder om studenten op te leiden tot leraren en pedagogische professionals die impact hebben.


Vereisten

 • Je bent afgestudeerd als leraar Basisonderwijs;
 • Je bent studerend voor of in bezit van een universitaire master onderwijskunde en/of pedagogiek;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid die moeiteloos verbinding maakt met studenten, collega’s en partners in het werkveld;
 • Je bent in staat om met enthousiasme in een team samen te werken;
 • Je kunt goed omgaan met pieken in werkdruk.
 • Je draagt vanuit je christelijke identiteit op een positieve manier bij aan de missie en visie van onze hogeschool.
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met het Jonge Kind


Wat bieden wij?

De CHE is een organisatie waar je je volop kunt ontwikkelen en wisselende rollen kunt vervullen. Daarvoor krijg je, wanneer nodig, van ons passende scholing want docentschap is een vak apart!

Verder heeft de CHE goede arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een vakantietoeslag van 8%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3 %;
 • Een jaarcontract met de intentie deze om te zetten in een vast dienstverband;
 • Volledige vergoeding van woon-werkverkeer als je met het OV reist;
 • Ruim 10 weken verlof op fulltime basis;
 • Inschaling vindt plaats in schaal 11 van de cao hbo (min. € 4.234,28 tot max €5.936,77 bruto per maand op fulltime basis).

Als medewerker binnen de Christelijke Hogeschool kom je terecht in een kwalitatief sterke organisatie, die met haar onderwijs landelijk structureel hoog scoort.


Heb je interesse?

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer via de button 'Solliciteren' en upload je CV en motivatiebrief. Voor meer informatie kun je terecht bij Andrew Eijgenraam (Leidinggevende Educatie) via ajeijgenraam@che.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Kitty van Silfhout (HR-adviseur) via kvsilfhout@che.nl. 


Geïnspireerd door haar christelijke identiteit, hanteert de CHE een gelijke kansenbeleid en zet zich in voor diversiteit binnen de hogeschool. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, ongeacht nationaliteit, culturele achtergrond, geaardheid of beperking zijn van harte welkom om te solliciteren.
Op locatie
 • Ede
€ 3.091 - € 5.937 per maand

of

Op locatie
 • Ede
€ 3.091 - € 5.937 per maand