Overslaan naar content

Teamleider Onderwijslogistiek

Op locatie
 • Ede
€ 3.370 - € 5.019,73 per maand

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een uitdagende baan voor 32u tot 40u in de week in een fijne hogeschool, met enthousiaste collega's? Voor onze afdeling Onderwijslogistiek zoeken we een nieuwsgierige teamleider die het leuk vindt om in teamverband te werken richting gezamenlijke doelen. Zie jij jezelf samen met de teams ervoor zorgen dat onze processen, systemen en informatiestromen zo zijn ingericht dat het onderwijs op onze hogeschool gestroomlijnd verloopt? Reageer dan snel!


Wat ga je doen?

Het totale team van de afdeling Onderwijslogistiek zorgt voor een soepel verloop van alle processen die met aanmelding, studievolg, roosters, toetsing en international office te maken hebben. We werken in kleinere uitvoerende teams waarin elke medewerker zijn/haar rol pakt. Daarnaast zijn we gestart met procesteams die verbinding en samenwerking in de keten (dus afdeling overstijgend) door het hele proces heen doorlopend optimaliseren. Je zult ook als coördinator in het procesteam roosteren actief zijn. Je onderhoudt contacten door de hele organisatie. Je weet je daarin te positioneren, samen te werken en de grenzen van je werkzaamheden te bewaken. 
De CHE is een hogeschool in beweging. In de opleidingen werken we hard aan de flexibilisering van ons onderwijs voor de studenten. Om deze flexibilisering van het onderwijs te kunnen realiseren, werken we in de afdeling Onderwijslogistiek tegelijkertijd aan het standaardiseren van de onderliggende processen. Het is uitdagend werk waarin je met je onderzoekende, doelgerichte houding belangrijke invloed kunt hebben op onderdelen van die grote CHE-brede ontwikkelingen. Als teamleider onderwijslogistiek zorg je er samen met je team voor dat de processen, systemen en informatiestromen zo zijn ingericht dat het onderwijs op onze hogeschool gestroomlijnd verloopt. Jij bent één van de verbindende schakels tussen onderwijs en ondersteuning. Je werkt in een duidelijke scharnierfunctie tussen het management van de Dienst Service en Expertise en de uitvoerende teams. Tijdens de inwerkperiode zal je, afhankelijk van je kennis en ervaring, in stappen je verantwoordelijkheden op je nemen, in overleg met de afdelingsmanager.

Je bent verantwoordelijk voor de volgende hoofdtaken:

 • Je geeft doelgericht en planmatig leiding aan de medewerkers die werkzaam zijn binnen de onderwijslogistiek, specifiek de medewerkers van het roosterteam en het toetsteam. Je voert als HR-verantwoordelijke de gesprekkencyclus. Je bent het eerste aanspreekpunt en adviseert bij operationele vraagstukken.
 • Je signaleert en analyseert de ontwikkelingen en behoeften op het gebied van onderwijslogistiek en vertaalt dit naar concrete actieplannen. Dit doe je in afstemming met de afdelingsmanager en je team.
 • Samen met alle betrokkenen geef je uitvoering aan deze plannen. Dit vraagt vaak om een projectmatige aanpak.
 • Als coördinator van het procesteam roosteren geef je leiding aan dit procesteam en rapporteer je aan de proceseigenaar.
 • Je bent een stevige gesprekspartner als het gaat om onderwijslogistieke processen.
 • Je werkt in de nabijheid van je teams en zult als meewerkend voorman/voorvrouw waar nodig een bijdrage leveren aan het werk voor 8 á 16 uur per week.

Over het team

Je geeft leiding aan het roosterteam en het toetsteam. De teamleden zijn ervaren professionals die met grote inzet de ontwikkelingen waar we in zitten aanpakken. De afgelopen jaren zijn er in de afdeling diverse pilots geweest, die nu in de staande organisatie opgaan. We hebben veel geleerd als het gaat om ontwikkeltrajecten en willen daar de vruchten van plukken.

Vereisten

We zoeken een verbindende persoonlijkheid met ervaring en plezier in coaching en begeleiding van collega's. Je kunt goed anticiperen en je bent in staat om mens, IT en business aan elkaar te verbinden. Je werkt planmatig, doelgericht en kunt goed schakelen in onverwachte omstandigheden. 

Verder voldoe je aan onderstaande kwalificaties:

 • HBO werk-/denkniveau;
 • Leidinggevende ervaring is een sterke pre;
 • Ervaring met logistiek software (bijvoorbeeld Xedule, Osiris en/of toetssoftware, bv QuestionMark) is een pre;
 • Ervaring met procesmatig werken (een LEAN-opleiding is een pre);
 • Een ontwikkelingsgerichte instelling en goede communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met/belangstelling voor onderwijslogistieke vraagstukken;
 • Natuurlijk herken je je ook in eigenschappen als: accuraat, stressbestendig, flexibel, analytisch, oplossingsgericht, zelfstandig, teamspeler;
 • Je bent bereid een passende middenmanagement opleiding te volgen;
 • Jij wilt vanuit je christelijke identiteit op een positieve manier handen en voeten geven aan de missie en visie van onze hogeschool.


Wat bieden wij?

De CHE is een organisatie waar je je volop kunt ontwikkelen en wisselende rollen kunt vervullen. Daarvoor krijg je, wanneer nodig, van ons passende scholing!
Verder heeft de CHE goede arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een vakantietoeslag van 8%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,3 %;
 • Jaarcontract met de intentie tot verlenging;
 • Volledige vergoeding van woon-werkverkeer als je met het OV reist;
 • Ruim 10 weken verlof op fulltime basis;
 • Goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Inschaling vindt plaats in schaal 10 van de cao hbo (min. € 3.370,00 tot max €5.019,73 bruto per maand op fulltime basis).

Als medewerker binnen de Christelijke Hogeschool kom je terecht in een kwalitatief sterke organisatie, die met haar onderwijs landelijk structureel hoog scoort.


Heb je interesse?

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer via de button 'Solliciteren' en upload je CV en motivatiebrief. Voor meer informatie kun je terecht bij Mark van Sorge (Afdelingsmanager afdeling Onderwijslogistiek) via mdvsorge@che.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Geja van Dijk (sr. HR-adviseur) via gjvdijk@che.nl


Geïnspireerd door haar christelijke identiteit, hanteert de CHE een gelijke kansenbeleid en zet zich in voor diversiteit binnen de hogeschool. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, ongeacht nationaliteit, culturele achtergrond, geaardheid of beperking zijn van harte welkom om te solliciteren.
Op locatie
 • Ede
€ 3.370 - € 5.019,73 per maand

of

Op locatie
 • Ede
€ 3.370 - € 5.019,73 per maand